Zoeken
  • Claudie Bolster

Interviewles


Een van de leukste onderdelen van mijn vak, vind ik interviewen. Ik doe het graag en veel. Ik vind het heerlijk om naar de verhalen van anderen te luisteren. Ik ben nieuwsgierig en wil graag alles weten. Deze week mocht ik mijn kennis op dit gebied overbrengen op een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam.

De groep maakt zelf - van wild idee tot gedrukte exemplaren - een (promotie)magazine voor hun school om tienermeiden te enthousiasmeren voor een opleiding in de ICT in Rotterdam.

Het concept voor het tijdschrift staat. De meeste namen voor de interviewkandidaten zijn bekend. Tijd voor de uitwerking. Om de studenten klaar te stomen voor de gesprekken, gaf ik ze een spoedcursus interviewtechnieken. Hoe bereid je je voor? Waar moet je op letten tijdens het interview? En wat doe je met alle informatie? Welke vorm kies je? Hoe schrijf je een interessante, levendige tekst die van kop tot staart (uitsmijter šŸ³) wordt gelezen?

Na afloop van de 'les' gaven de studenten aan vol vertrouwen op pad te kunnen gaan. En heel leuk: ze vroegen honderduit over mijn ervaringen uit de praktijk. Qua lef, betrokkenheid, ideeƫn en enthousiasme zit het wel goed. Ik kan niet wachten het uiteindelijke resultaat te lezen.

#HogeschoolRotterdam #Workshop #Gastcollege #Les #Interviewen #Biografie #Interviewtechnieken #Creatiefschrijven

34 keer bekeken

Waarmee kan ik jou helpen?

Voor meer informatie bel of e-mail mij

ā€‹

ā€‹

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

Ā© 2017 by Claudie Bolster, Utrecht

Op alle werkzaamheden zijn de algemene voorwaarden van toepassing.